Categorized

Verbeter-me-nietjes

Het leuke aan de automatische-verbeter-functie van telefoons en alle andere apparatuur, is dat er af en toe de perfecte correctie tussenzit.
De kunst is wel om deze verbetering op tijd op te merken, nog voordat je een reactie verzendt naar iemand en er zo een te raar gesprek ontstaat. En ja, dat overkomt me ook met regelmaat.

Mijn zusje heb ik wel eens een “heet ding” genoemd, omdat ik alleen maar wilde vragen “Heey hoe is het”. Ik heb wel eens geantwoord dat ik “condooms” wilde eten, terwijl me “macaroni” toch echt veel lekkerder en gezonder leek. En toen ik iemand die niet meer recht kon lopen “Ladderzat” wilde noemen, heb ik deze persoon “Superschattig” genoemd.

Op zich zouden die vreemde autocorrects niet verzonden hoeven te worden, als ik gewoon eerst even zelf rustig mijn te verzenden tekst terug zou lezen. Maar zo werkt het niet blijkbaar. Ik typ en verzend. Lezen doe ik daarna wel.  Af en toe ben ik zelf ook nog wel verbaasd over hoe mijn telefoon woorden kan verdraaien. Tijd wordt tijgerprint, Duktape wordt Fuck Tape en Vla wordt Blabla.

Gelukkig wordt er niet echt vreemd meer gereageerd op deze vage uitspraken. Mijn omgeving is inmiddels wel wat gewend, zullen we maar denken..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *