Delft

Op zoek naar een verdwenen stukje Delft

 

Terwijl ik aan het opruimen was, viel mijn oog op een hele oude envelop. In de haast verteerde envelop zat naar mijn mening niet heel veel interessants, maar wie weet vergis ik me. Een oud biljet lijkt het, door de slechte staat niet meer goed leesbaar. In elk geval uit 1946, want er staat een stempel op de postzegel.

Phoenixstraat 9

Maar mijn aandacht werd het meest getrokken door het adres. Phoenixstraat 9 in Delft. Geadresseerd aan mijn oma. Dat moet een niet onaardig optrekje geweest zijn. Goed, het was dan ook een gezin met veel kinderen.

Google heeft me geholpen. Aan de Phoenixstraat nummer 9 zit tegenwoordig een sociëteit. Societeit standvastigheid, een gezelschap van prinsgezinde burgers. Maar het gekke is, dat deze sociëteit sinds 1953 in het nieuw gebouwde pand zit. Het pand heeft dus nooit dienst gedaan als woning.

Er moet dus iets gebeurd zijn met de straatnummers. Waarschijnlijk stonden er woonhuizen en zijn deze afgebroken? Het voormalig gemeentehuis (nummer 16) ziet er ook niet uit alsof het er in 1946 al stond.

Het is nog een mysterie. Maar ik ga het proberen te achterhalen. Wordt vervolgd dus 😉
Wellicht weet iemand anders er iets meer over?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *