Delft

Ojee, het is alweer OWee

Het is maandagmiddag en ik ga even zitten op een van de bankjes voor het stadhuis. Een van de twee mensen naast me begint tegen me te praten. Het blijkt een Amerikaans echtpaar te zijn dat voor een paar dagen in Delft is. Ze zitten met een paar vragen. Wat gebeurt er toch allemaal op de markt? Wat is het met die groepjes jongelui met blauwe T-shirts en rugzakken?

Ik begin met uit te leggen wat de OWee is.. Of het aan mijn Engels lag of dat het in Amerika heel anders geregeld is, geen idee. Er leek geen blijk van herkenning te zijn. Ik heb ze daarna maar verteld over de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Uiteindelijk heb ik ze via de Koornbeurs, langs de DSB op de Oude Delft naar het Stads Koffiehuys gebracht. Om ze toch iets van die OWee te laten zien. Ik voelde me heel even een gids, ze waren ontzettend blij met de route en het verhaal. En ik vond het heel leuk om te doen 🙂

Hierna liep ik weer terug naar de Markt, om weer op het bankje te gaan zitten. De OWee, ontvangstweek voor de aankomende studenten van de TU. Per groepje lopen ze door de binnenstad om het studentenleven te leren kennen. Op de markt staan de verenigingen zich te profileren om zo nieuwe leden te werven.

Lang geleden, 2005 (au), mocht ik mee helpen de stand op te bouwen op de Markt. Voor een studentenvereniging, 3 keer raden welke. De sfeer was toen hartstikke gezellig, inclusief opblaasbadje en schuimmachine. Nieuwe mensen leren kennen en laten zien waar je vereniging voor staat, dat was het hoofddoel. En dat was ontzettend leuk!

Na nog een Italiaans echtpaar hetzelfde verhaal te hebben verteld, dezelfde rondleiding te hebben gegeven, vind ik het genoeg voor vandaag. Ik ga weer verder. Dwars over de markt, langs al de standjes loop ik terug naar mijn fiets. Ik word op mijn schouder getikt. Of ik bij Jansbrug (studentenvereniging) wil komen kijken. Hierna heb ik van nog 2 andere studentenverenigingen flyers gekregen. Yes, voelde ik me toch weer even jong!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *