Delft

De Koornbeurs

De allereerste blogpost op de nieuwe website. Waar te beginnen, er zijn zo ontzettend veel plekken in Delft waar ik een band mee heb. Echt lang heb ik niet moeten nadenken. De allereerste post gaat over de Koornbeurs.

Dit is een van de plekken in Delft die het meest voor mij betekent. Het is voor mij de plek waar ik vrienden voor het leven gemaakt heb, voor het eerst verliefd werd en vele avonden en nachten heb doorgebracht. Ook al ben ik opgegroeid in Delft, ging ik er naar school en naar sportclubs, echte aansluiting vond ik pas hier. Deze aansluiting bleek blijvend.

In het pand zat een hele leuke studentenvereniging. De vereniging zit er nu nog steeds, maar of het nog net zo leuk is zou ik durven te betwijfelen. Het gebouw bestaat uit een oude kelder die gebouwd is rond 1354. De “Vleermuizengrot”, zoals we hem liefkozend noemden. Omdat er alternatieve muziek gedraaid werd op de zaterdagavond.
Er bovenop was een grote hal, waar vroeger vlees verhandeld werd. En in tijden van de vereniging vooral veel vlees gegeten werd. Aan de buitenkant is het zichtbaar dat het een vleeshal geweest is, door de stierenkoppen die nog te zien zijn.

Oh, dan rest nog de zolder. Aan de buitenkant van het pand zie je de engeltjes die het stadswapen vasthouden. Maar wat er op de zolder allemaal plaatsvond was alles behalve engelachtig. Maar goed, what happens in de Koornbeurs stays in de Koornbeurs?

Dus natuurlijk. Deze post hoort hier als allereerste. En vandaag heb ik een foto gemaakt van de tekening die ik ervan heb gemaakt. Ik ben aan het bedenken hoe ik ansichtkaartjes van kan maken van de tekeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *