Verbeter-me-nietjes

Het leuke aan de automatische-verbeter-functie van telefoons en alle andere apparatuur, is dat er af en toe de perfecte correctie tussenzit.
De kunst is wel om deze verbetering op tijd op te merken, nog voordat je een reactie verzendt naar iemand en er zo een te raar gesprek ontstaat. En ja, dat overkomt me ook met regelmaat.

Mijn zusje heb ik wel eens een “heet ding” genoemd, omdat ik alleen maar wilde vragen “Heey hoe is het”. Ik heb wel eens geantwoord dat ik “condooms” wilde eten, terwijl me “macaroni” toch echt veel lekkerder en gezonder leek. En toen ik iemand die niet meer recht kon lopen “Ladderzat” wilde noemen, heb ik deze persoon “Superschattig” genoemd.

Op zich zouden die vreemde autocorrects niet verzonden hoeven te worden, als ik gewoon eerst even zelf rustig mijn te verzenden tekst terug zou lezen. Maar zo werkt het niet blijkbaar. Ik typ en verzend. Lezen doe ik daarna wel.  Af en toe ben ik zelf ook nog wel verbaasd over hoe mijn telefoon woorden kan verdraaien. Tijd wordt tijgerprint, Duktape wordt Fuck Tape en Vla wordt Blabla.

Gelukkig wordt er niet echt vreemd meer gereageerd op deze vage uitspraken. Mijn omgeving is inmiddels wel wat gewend, zullen we maar denken..

Kerst met het FD

20171028 - Kerstster FD
Want voor kerst ben je nooit op tijd klaar natuurlijk. Dus ik begon eens op tijd en maakte kerststerren van het FD 🙂

Al eerder maakte ik mandjes van dezelfde krant

FD Mandjes

De kerststerren liggen inmiddels in de winkel bij Het Riethaantje en De Etalagefabriek in Delft.

 

 

Klaar voor de feestdagen

Klaar voor de feestdagen

De mooie zomerse dagen zijn inmiddels weggewaaid en de herfst is echt begonnen. Vallende bladeren en het wordt weer vroeg donker. Ergens jammer, ik hou wel van die lange zomerse dagen met veel licht en lekker lang buiten in de tuin zitten. Maar het vroeg donker en onder een dekentje op de bank warme chocolademelk drinken heeft ook wel iets.

En dan voor je het weet komen al die drukke feestdagen er weer aan. Naar mijn idee is het altijd “ineens” 5 december en daarna “ineens” 25 december. Maar dat getuigt van een gebrek aan planning in mijn hoofd. Warhoofd. En dat komt dan niet eens door het herfstweer. Ik dwaal af. Joehoe.

Maar sinds twee weken liggen mijn zelfgemaakte sieraden ook bij
De Etalagefabriek in Delft. Een gezellige winkel waar je voor een cadeautje naar mijn idee altijd kunt slagen. En er wordt hier thuis druk gewerkt aan nieuwe items. Items voor de feestdagen 🙂

Opvallen met afval

IMG_20170919_134705_924

Het was eventjes wennen dat voor het eerst mijn gemaakte sieraden in een winkel liggen, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Sterker nog, het zorgt er juist voor dat ik weer nieuwe ideeën krijg en weer nieuwe dingen ga maken. Natuurlijk wel met hetzelfde thema, recycling, want dat vind ik belangrijk.

Vanaf vandaag ligt deze ketting van gerecycled plastic in de winkel (het Riethaantje in Delft). Wat vind je van deze ketting en welke kleuren zouden nog meer leuk zijn? Ideeën?

Het gras stofzuigen

Om onderdelen te verzamelen moet je af en toe een beetje gek denken. Of gewoon gek doen.

Deze stofzuiger had zijn beste tijd gehad, maar ik was wel benieuwd wat er allemaal in zo’n apparaat zit. Qua elektronica viel het wat tegen, maar jemig. Wat een hoeveelheid aan plastic onderdelen!

En..het gras ziet er ook weer keurig uit 😉

In de winkel

Riethaantje50
Afval waardeloos? Welnee! Ik maak kleding, kunst en accessoires het liefst van dingen die een ander klakkeloos in de prullenbak zou gooien. Folders, plastic flessen en reserveonderdelen van spelletjes bijvoorbeeld. Of oude elektronica, kurken en plastic zakken.

Ik vind het belangrijk dat er wordt nagedacht over het gebruik van materialen en dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan. Ik hoop dat met de dingen die ik maak, mensen nadenken over het gebruik hiervan.

<champagnemoment> Vanaf vandaag liggen deze sieraden in een winkel. Ze zijn te koop! </champagnemoment>

Ze liggen in ‘t Riethaantje, een gezellig winkeltje in Delft aan de Nieuwe Langedijk.

Regenboogbeestje

IMG_20170824_102706_700Elke keer wanneer ik een kabel doorknip (met kniptang, schaar of een willekeurig ander scherp voorwerp dat voor handen is), ben ik weer verrast door de kleurtjes.

Wat in eerste instantie een smerig grijze kabel lijkt die als enige bestemming de container zou hebben, blijkt een bron te zijn van een regenboog aan  – voor mij – hobbymateriaal. Want kijk nou eens naar die kleuren hierboven..

Uiteindelijk is dit beestje dat hierboven staat geen beestje gebleven. Ik ben op het moment bezig met het afmaken van veel sieraden van elektronica. Want vanaf volgende week liggen ze voor het eerst in een winkel in Delft. Meer info volgt!

 

Als muziek in de oren..

Mengpaneel Oorbellen

Oude apparaten hebben buiten leuke onderdelen voor Elektro Monsters, ook leuke onderdelen om sieraden van te maken. Met een beetje gepriegel en heel veel enthousiasme zoek ik oude, kapotte apparaten en haal deze uit elkaar. Het mengpaneel was wel een van mijn favorieten. Veel kleine onderdelen, veel kleurtjes!

In elk onderdeel zie ik wel iets nieuws leuks. En om te beginnen heb ik deze oorbellen gemaakt. Zo heeft dit niet meer werkende mengpaneel een nieuwe bestemming gekregen. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

 

Monsters in opkomst

Oude apparaten uit elkaar halen is leuk. Je weet niet wat je gaat vinden aan de binnenkant. Ik was verbaasd over de hoeveelheid onderdelen die verstopt zitten in een oude printer. Die natuurlijk niet meer werkte, want een nieuwe goede printer uit elkaar halen gaat me iets te ver. 118 schroefjes. Allemaal losdraaien om vervolgens meer dan 100 plastic onderdelen los te kunnen halen. En 10 printplaten. En ja, ik heb er smerige handen van gekregen en dat vind ik niet erg.

Maar wat moet ik dan met al die onderdelen? Nou, ik maak er monstertjes en poppetjes van.

Elektro Monster1

Vandaag ligt de keukenvloer bezaaid met onderdelen van een Canon Pixma Printer.

Canon

Nieuwe website

Energie: “de mogelijkheid om arbeid te verrichten, of ruimer: de mogelijkheid om een verandering te bewerkstelligen.” (Wikipedia, 2017).
En die verandering gaat in de komende tijd zichtbaar worden in een nieuwe versie van deze website. Meer foto’s, meer overzicht. Meer eng.

Wat ooit de aanleiding van het maken van deze website was, was het laten zien van wat ik maak en wat ik doe. En dat is natuurlijk hartstikke spannend. Want zodra het internet iets weet, is het toegankelijk voor iedereen. Met een internetverbinding natuurlijk, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. En het is nu tijd om dat eens te gaan realiseren: energie steken in het proces dat na het “maken” komt.

Als eerst is een Portfolio toegevoegd

images